Mam nadzieję, że was zainteresuje:)
Kto nie lubi? Słodyczy! Czy tradycyjnego ciasta z Kyoto lub uderzającej kolorowej galaretki od Iwaki miasta japońskich słodyczy. W ich formie, kolorze i smaku można odnaleźć gwarantowaną przyjemność:)
Nierzadko stają się najmniejszym japońskim przysmakiem, dziś ręcznie robione i pakowane z sercem :)
Tradycyjne wafle ryżowe, lub również Mochi. Stwierdzono, że jest to idealny przysmak na Sylwestra >.< Potwierdzam jadłam Mochi są bardzo dobre, tylko zależy jaki smak, pistacjowe mmmhhhh pychotka, ale uważajcie na inne smaki >.< Noc Sylwestrowa z waflami ryżowymi i Mochi szaleństwo !!! ^^
Szczególnie wszechstronne w Japonii jest kreatywne dekorowanie jedzenia bez ograniczeń .
Te gwiazdeczki na drugim zdjęciu to Momiji-Manju, tutaj są z pastą fasolową . Szczerze nie wiem czy by mi smakowały >.<...hehe Pasta fasolowa atakuje, no ale kto co lubi:)
Botchan Dango jest to mieszanka z jednego jajka i Anko-zróżnicowana specjalność od Matsuyama.
Na drugim zdjęciu tradycyjny Hoobamaki, przeżuwanie HooBamaki sprawia ogromną przyjemność a zarazem pyszny smak :)
Na dziś koniec o jedzeniu:), mam nadzieje, że post was zainteresuje. Wszystkie pytania związane z dzisiejszym wpisem wysyłajcie na nasz e-mail lub piszcie w komentarzach°.°
Zoey
Mniam!
OdpowiedzUsuńŚlinka cieknie! (^.^)